Matcha: Γιατί να το δοκιμάσεις;


Μάτσα στα γιαπωνέζικα σημαίνει τσάι σε σκόνη και έτσι ακριβώς είναι. Μίας υψηλής ποιότητας πράσινο τσάι που πολλαπλασιάζει τη θρεπτική της αξία.

Ιστορικοί λένε ότι οι σαμουράι έπιναν μάτσα πριν από κάθε μάχη για να αυξήσουν την ενέργεια και την αυτοσυγκέντρωση τους. Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προσφέρει ποικίλουν και εμείς σας τα παρουσιάζουμε:

  • Οπλοστάσιο αντιοξειδωτικών:
    Προστατεύει από καρκίνους και γήρανση. Η matcha περιέχει 1573 αντιοξειδωτικά, δηλαδή 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι, 15 φορές περισσότερα από τα ρόδια, και 16 φορές περισσότερα απά τα μύρτιλα. Τα αντιοξειδωτικά που προσφέρει στον οργανισμό μας είναι πολύτιμα, αφού δένουν στις ελεύθερες ρίζες που κυκλοφορούν στο αίμα μας και προστατεύουν από την γήρανση και το καρκίνο.

  • Αποτοξινώνει το σώμα:
    Η matcha είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, γεγονός που βοηθά στην απομάκρυνση των χημικών και βαριών μετάλλων από το σώμα.

  • Βοηθά στην απώλεια βάρους:
    Η μάτσα τετραπλασιάζει το κάψιμο θερμίδων, αυξάνοντας το κάψιμο λίπους κατά 25% κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σε αντίθεση με τα χημικά "αγαθά" κάψιμου λίπους, η μάτσα αυξάνει φυσικά το μεταβολισμό χωρίς να αυξάνει τη πίεση ή να επιβαρύνει τη καρδιά.

  • Δίνει παρατεταμένη ενέργεια για περίπου 6 ώρες:
    Η μάτσα περιέχει μια πιο υγιεινή μορφή
    καφεΐνης, διαφορετική απαυτή που υπάρχει στον καφέ. Η μορφή αυτή καφεΐνης, γνωστη και ως θεοφυλίνη, διατηρεί υψηλά τα επίπεδα ενέργειας χωρίς καμία παρενέργεια. Η σταδιακή απελευθέρωση της θεοφυλίνης υποστηρίζει τη λειτουργία των επινεφρίδιων και διατηρεί τις ορμόνες σε ισορροπία. Η ενέργεια από τη μάτσα διατηρείται έως και 6 ώρες, χωρίς καμία νευρικότητα, χωρίς διαταραχές στο στομάχι και χωρίς τις απότομες διακυμάνσεις ενέργειας του καφέ.

Comments

Popular posts from this blog